Easy-to-Use 80% Percent Off Calculator complete with sales Tax.

## What is 80 Percent Off?

Both “Percent Off” and “Discount” are the same thing.

**Percent off = Discount**.

“80 percent off” refers to a discount or reduction of 80 percent from the original price of a product or service.

It means that the price of the item is reduced by 80 percent, resulting in a lower cost for the consumer.

**Saved amount**= (Original Price * (\frac{80}{100}))

**Subtract**the Original Price from the 80 percent value.

**80 percent off!**

For example:

How much is 80% Off of $80?

Saved amount = (80 x (\frac{80}{100})) = $64

Final Price = 80 – 64 = 16

**Final Price $16**

**You Saved $64**

An item originally costs $80, a 80 percent off would reduce the price by $64, making the final price $16.

### Calculating 80 percent off without a calculator

The easiest way is to calculate 10 percent first of a value without using a calculator, by moving the decimal point one place to the left, Then multiply by 2 then subtract that value from the 20% value, then you get the value of 80% of a value.

#### Find 10% of a number, and multiply by 2 = 20% of number

#### 80% = 100% value – 20% value

#### Final Price = 20% value

thepercentcalculator.com### Examples:

**80% off of $20**?

10% = 2.0 = 2

20% = 2 x 2 = 4

80% = 20 – 4 = 16

**Discount amount = $16**

Final Price = 20 – 16

Final Price = $4

So, **80% off of $20 is $4, You saved $16**

**80% off of $60**?

10% = 6.0 = 6

20% = 6 x 2 = 12

80% = 60 – 12 = 48

**Discount amount = $48**

Final Price = 60 – 48

Final Price = $12

So, **80% off of $60 is $12, You saved $48**

**80% off of $36**?

10% = 3.6

20% = 3.6 x 2 = 7.2

80% = 36 – 7.2 = 28.8

**Discount amount = $28.8**

Final Price = 36 – 28.8

Final Price = $7.2

So, **80% off of $36 is $7.2, You saved $28.8**

**80% off of $52**?

10% = 5.2

20% = 5.2 x 2 = 10.4

80% = 52 – 10.4 = 41.6

**Discount amount = $41.6**

Final Price = 52 – 41.6

Final Price = $10.4

So, **80% off of $52 is $10.4, You saved $41.6**

**80% off of $80**?

10% = 8.0 = 8

20% = 8 x 2 = 16

80% = 80 – 16 = 64

**Discount amount = $64**

Final Price = 80 – 64

Final Price = $16

So, **80% off of $80 is $16, You saved $64**

**80% off of $1800**?

10% = 180.0 = 180

20% = 180 x 2 = 360

80% = 1800 – 360 = 1440

**Discount amount = $1440**

Final Price = 1800 – 1440

Final Price = $360

So, **80% off of $1800 is $360, You saved $1440**